Wie gisteren de nieuwste aflevering van TopGear op de BBC gekeken heeft, zal voortaan in lachen uitbarsten bij het zien van deze auto. Dit is een Jaguar E-Type-reïncarnatie waarmee een Zwitsers bedrijf genaamd Vizualtech eerder dit jaar op de proppen kwam. Ze hebben ‘m de Growler gedoopt, wat dus, eh… tja… synoniem is voor… iets met meisjes en flinke haargroei op bepaalde plekken. Weten zij veel, in Zwitserland.

Dit bracht natuurlijk een hoop humor bij de heren teweeg. ‘Schat, ik ga even m’n Growler wassen’ en ‘er komt nog een kale versie voor de Braziliaanse markt’ waren slechts enkele van de gehoorde grappen. Maar misschien is het nu tijd om even serieus te doen over deze toch wel schitterende auto. Nee, stoppen met lachen nu.

Goed, in de basis is de Growler een heel bekende poes. Namelijk een Jaguar XKR. Alleen is het chassis van koolstofvezel en de carrosserie van een of ander composietmateriaal, en worden ze door lijm bij elkaar gehouden. Elke auto wordt handgemaakt, een proces dat zo’n zes maanden in beslag neemt. Ook werkt Vizualtech slechts aan vier Growlers tegelijk, dus mocht er nu plots een enorme vraag naar supercars met onkuise namen bestaan, maak je dan maar klaar voor een lange wachtlijst.

Voorin ligt nog steeds de 5,0-liter supercharged V8, alleen perst ie er nu ruim 600 pk uit. De auto weegt in zijn totaal zo’n 1.550 kilo, en zou binnen vier seconden van 0 naar 100 km/u moeten kunnen sprinten.

Oké, nu mogen jullie weer grappen maken.

Reacties