Deze week kun je met je naar ontploffingen snakkende maatjes naar de bioscoop om Matt Damon in actie te zien in de nieuwste Jason Bourne-film. Wat dat met TopGear te maken heeft? Achtervolgingsscènes!

Voor het eerst in de geschiedenis van alles werd de volledige Las Vegas Strip afgesloten voor een film. Op spectaculaire wijze is daar een achtervolgingsscène opgenomen, waarbij alles prachtig kapot ging. Jason Bourne rijdt in een Dodge Charger met de SWAT op zijn hielen. En dat zette ons aan het denken: met welke vluchtauto’s was deze scène nog spectaculairder geweest? Dit zijn tien suggesties. Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten op Facebook.

10. Audi S8 (Plus)

Discreet en extreem snel. Heeft zich al bewezen in de Transporter-reeks, waarin bad-ass Jason Statham de coolste chauffeur ooit speelt.

09. Land Rover Defender met Bruder EXP-6

Een soort van Bassie & Adriaan-achtervolging, maar dan vetter. De Bruder EXP-6 is 6,7 meter lang en 1,92 meter breed en rijdt net als de Defender overal overheen.

08. BMW M5

Net als de S8 redelijk onder-de-radar en bloedsnel, maar dan met achterwielaandrijving voor meer filmspektakel. De BMW M5 Competition Edition doet er nog een schepje bovenop.

07. Toyota Hilux, maar dan wel met dikke V8

Om de geboorte van de miljoenste Hilux te vieren, bouwde Toyota vorig jaar een one-off. De jarige job kreeg de V8 uit de Lexus IS-F met meer dan 450 pk. Stop die maar in je film!

06. Mercedes G 500 4×42, getuned door Brabus

Waarom de Brabus? Omdat power. 500 pk is wel voldoende om van de baddies af te komen. Ook beschikbaar met nog sterkere motor en zes wielen. Of misschien nog beter: stop de slechteriken in de Brabus. Zo’n soort duistere bak is het wel. Dat betekent waarschijnlijk wel dat ze winnen…

05. Volvo V60 Polestar

Inmiddels met een viercilinder, maar de Volvo V60 Polestar blijft een brute bak. Met een beetje filmmagie in de montage gewoon een V8-soundtrack onder de film plakken. Komt goed.

04. Nissan GT-R Nismo

Want de Nissan GT-R Nismo is gewoon echt heel snel.

03. Ford Mustang Shelby GT350R

Wie wil er nou geen Ford Mustang op het witte doek zien als vluchtauto? En deze is nog belachelijk rap ook.

02. Avtoros Shaman

Hij heeft acht wielen die allemaal meesturen en overal overheen rijden. Geen antagonist die je tegenhoudt in de Avtoros Shaman. Ook geschikt voor een Lego-film.

01. Ford Focus RS

De Ford Focus RS. Hij is snel, wendbaar en hij heeft een Drift-knop. En Drift-knoppen zijn onze favoriete soort knoppen.

Reacties

  • Justess heeft op 27 juli 2016 geschreven:

    Mis de Giulia Quadrifoglio

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear