Na flink wat uren in de auto begint het dashboard er steeds aantrekkelijker uit te zien als voetensteun, als is het maar om even anders te zitten. Probeer toch zeker de verleiding te weerstaan, want voeten op het dashboard laten rusten, is een extreem slecht idee. Een agent uit Wales deelt een röntgenfoto van een vrouw na een ongeluk om mensen te waarschuwen voor de potentiële gevaren.

Een Britse vrouw had haar voeten op het dashboard gelegd tijdens een autorit. De auto raakte betrokken bij een ongeluk en de airbag ging af. Het dijbeen raakte letterlijk los van haar heupkom en bekken. Volgens de agent gaat het om een ‘levensveranderende verwonding’ en de kans bestaat dat ze nooit meer zal lopen. ‘Als je je passagier dit ziet doen, stop met rijden en laat deze foto zien’, deelt de politieagent op Twitter.

Een airbag klapt uit in een tijd van 0,05 seconden met een snelheid van meer dan 300 km/u. YouTube staat vol met video’s van mensen die diverse voorwerpen lanceren met losse airbags. De krachten die vrijkomen zijn, zoals de foto bewijst, meer dan genoeg om botten te breken of om mensen letterlijk dubbel te klappen. En jezelf een knietje geven in je gezicht met meer dan 200 km/u, dat doet pijn. Ook als je geen airbag hebt, is het niet verstandig om met je voeten op het dashboard te zitten, omdat je dan onder de gordel uit kunt glijden.

Voeten op het dashboard bij een airbag

Foto: Ian Price

Reacties

  • Prive heeft op 27 januari 2020 geschreven:

    Zijn er nog steeds mensen die dit doen?
    Dit zijn dus mensen waardoor de ziekte kosten en de auto verzekering duurder worden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear