In Duitsland laait van tijd tot tijd de discussie over de maximum snelheid op de autobahn op. Ook nu weer zijn er onzalige geesten die roepen dat alle Benzen, Audi’s en BMW’s aan banden moeten worden gelegd, en dat er voortaan overal een snelheidslimiet van 130 km/u zou moeten komen.
 
De Duitse bondskanselier Angela Merkel is gelukkig een echte vent. Ze heeft dan ook geroepen dat een eventuele snelheidslimiet tijdens haar bewind ‘nicht im Frage’ is. Onbespreekbaar, dus. Voorlopig kunnen ook wij als liefhebbers van het diep ingedrukte gaspedaal dus opgelucht ademhalen.
 
Het zijn overigens zorgen voor het milieu die maken dat de aloude discussie in Duitsland de kop weer heeft opgestoken. Tot nu toe zijn het echter vooral de Duitsers zelf die niet wensen te buigen. Een belangrijk criterium is dat op heel veel plekken in het Duitse wegennet al snelheidsbeperkingen gelden. Het aantal plaatsen waarop je vrijelijk gas mag geven, wordt al jaren minder.
 
Daarbij geeft de politiek aan meer heil te zien in het verbeteren van de doorstroming om het probleem van de CO2-uitstoot aan te pakken. Meer asfalt, minder files en meer van dat soort hoopvolle zaken. Wij zijn het er voor de verandering een keer mee eens, want waar moeten we anders onze testauto’s uitlaten?

Reacties