Ook zo uitgekeken naar Volkswagens’ nieuwe pick-up? Dan hebben we goed nieuws. De Amarok is klaar! Ama-wat? Aparte namen verzinnen, dat kunnen ze wel daar in Duitsland.
 
Overigens heeft deze pakezel verder weinig Duitse genen. Hij rolt namelijk in Argentinië van de band en staat begin 2010 al in de Zuid-Amerikaanse showrooms. Europa is pas rond de zomer volgend jaar aan de beurt.
 
Wat mogen we van de Amarok verwachten? Hij is 5,25 meter lang en heeft een laadplateau van liefst 2,52 m2, waarop je materiaal met een totaalgewicht van maximaal 1.150 kilogram kwijt kunt. Vanaf 2011 is de Amarok ook leverbaar met enkele cabine, waardoor de laadruimte waarschijnlijk nog rianter uitpakt.
 
Voor de aandrijving biedt VW louter een 2.0 TDI met 163 pk en 400 Nm aan trekkracht met keuze uit achterwielaandrijving of 4WD. Later volgt een geknepen 122 pk variant van deze diesel. De pickup is te bestellen in drie uitvoeringen en beschikt standaard over zaken als vier airbags, een stabiliteitssyteem en 16-inch stalen wielen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties

Meer van TopGear