Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Volkswagen een superlief conceptbusje onthuld. Het is de Budd-e, een kijk op de niet zo verre toekomst waarin we ons allemaal in knuffelige elektrokarretjes verplaatsen.

De Budd-e valt qua formaat netjes tussen de Touran en Transporter. Het is de eerste auto die gebruikmaakt van VW's geheel nieuwe MEB-platform (Modularere Elektrifizierungsbaukasten, jawohl), dat de basis vormt voor de elektrische revolutie uit Wolfsburg die ons te wachten schijnt te staan. Hij zit vol led'jes, rolt op 21-inch velgen en doet sterk denken aan de Bulli Concept van een paar jaar geleden, ook al zo'n schattig geval. En schattig zou zomaar kunnen zijn wat VW op dit moment nodig heeft, na eh, al dat gedoe met emissies en zo.

Rijden doet de Budd-e door middel van twee elektromotoren van 100 en 125 kW, één op elke as, en een plat accupakket van 92,4 kWh in de vloer. Hij haalt een topsnelheid van 150 km/u en kan tot 533 kilometer ver komen op een volle lading. Dat niet alleen: VW beweert dat je 'm in de toekomst in 15 minuten tot 80 procent zult kunnen opladen.

In de Budd-e draait het vooral om connectiviteit en slim ingedeelde ruimte. Er is een futuristisch dashboard met een scherm van 12,3 inch dat je kunt aanraken, of je kunt ertegen praten of ernaar gebaren. Uiteraard zijn er camera's in plaats van buitenspiegels en een stuur met haptische knopjes. Daarnaast laat de Budd-e het je weten als je dingen in de auto vergeet en projecteert ie voetafdrukken op de grond waarop je kunt gaan staan om de deuren of de achterklep te openen.

Lief hè?

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie