Het nieuws is de laatste tijd vol van handige mannetjes die met behulp van een oude Fisher Price-radio en een paar paperclips je auto kunnen meenemen. Na Fiat/Chrysler is nu ook Volkswagen gehackt. Bijna alle modellen van na 1995 blijken kinderlijk makkelijk te kraken.

Om hoeveel auto’s het precies gaat? Dat is lastig te zeggen, maar het aantal zal de 100 miljoen stuks ruim overstijgen.

Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham melden dat het signaal van een VW-afstandsbediening in een straal van 100 meter onderschept en gekloond kan worden. Met behulp van een paar elektro-frutsels van 40 dollar. Je auto ook daadwerkelijk stelen is weer een ander verhaal. Maar dat wordt allicht al een stuk makkelijker als je zonder alarm of lastige deurslotjes in kunt stappen.

Kan ook mijn gloednieuwe Volkswagen gehackt worden?

Volkswagen meldt aan Automotive News dat de huidige Golf, Touran, Tiguan en Passat geen gevaar lopen. De onderzoekers wisten een nieuwe Golf inderdaad niet binnen te dringen, wat erop zou duiden dat auto’s die op het MQB-platform zijn gestoeld geen gevaar lopen. Een andere recente auto, een Audi Q3 van modeljaar 2016, werd wel succesvol gekraakt. Aan Bentleys, Porsches, Lamborghini’s en Bugatti’s waagden de onderzoekers zich niet.

Het volledige verslag kun je hier lezen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear