Noem dit maar een studie. Het moge toch wel duidelijk zijn dat Volkswagen deze New Compact Coupé over enige tijd gaat lanceren. Niet een type auto die voor Europa veel succes zal brengen, maar de Amerikaanse markt zal ervan smullen.
 
In feit is het een coupé op basis van de Golf, maar dat is de Scirocco toch ook? De tweedeurs is met 4,54 meter lengte fors langer dan de Golf. Bijzonder is de hybride techniek van de in Detroit getoonde concept, een primeur bij Volkswagen die ongetwijfeld ook in andere modellen zijn weg zal vinden.
 
Voorin huist namelijk de 1.4 TSI met turbo en compressor goed voor 150 pk gekoppeld aan een DSG. Daarbij komt dan de hulp van een 27 pk elektromotor, die vooral wordt ingezet om de CO2-uitstoot terug te brengen tot 98 g/km.
 
Remenergie wordt teruggewonnen en de auto koppelt bij gas los de verbrandingsmotor los van de aandrijflijn, zodat er zeer zuinig kan worden doorgerold. Volgens Volkswagen krijgt Europa voor het eerst met deze techniek te maken in de nieuwe Touareg.

Reacties

Meer van TopGear