Geen autoshow is compleet zonder een nieuw SUV/crossover-achtig concept van Volkswagen. Deze keer komen ze met de T-Roc, volgens VW een 'voorproefje op een mogelijke nieuwe SUV-reeks'. Dus.

Zoals bekend wil iedereen kleine auto's die er groot uitzien, en zijn veel merken dan ook druk in de weer om zo veel mogelijk compacte crossovers op de weg te zetten. Volkswagen kwam onlangs al met een idee voor een soort opgeblazen Up, de Taigun, en nu lijkt het ze een goed plan om het gat dat tussen die auto en de Tiguan zou ontstaan op te vullen met deze T-Roc. Een soort Golf Country, maar dan modern.

De T-Roc staat uiteraard op de veelgebruikte MQB-basis en heeft twee deuren en uitneembare dakpanelen. Z'n vier 19-inch velgen wordt van kracht voorzien door een 2.0 TDI-motor met 184 pk/380 Nm, een zeventraps dsg-transmissie en 4Motion-vierwielaandrijving. Het gemiddelde verbruik zou 4,9 l/100 km bedragen. De T-Roc weegt 1.420 kilo en is voorzien van hippe zaken als led-verlichting en camera's voor en achter.

Over productieplannen wordt door VW nog met geen woord gesproken, maar ga er maar van uit dat de T-Roc – in iets minder uitbundige vorm – binnen afzienbare tijd gewoon bij de dealer zal komen te staan.

Reacties

Meer van TopGear