We hebben de afgelopen jaren nogal wat onzinnige auto’s voorbij zien komen, maar het Duitse TH Automobile maakt het wel heel bont. Een Volkswagen Transporter met achterin de 420 pk sterke zescilinder boxer van de Porsche 911 Turbo kun je geen klusbus meer noemen.

Zeker niet als je bedenkt dat ook de vierwielaandrijving van de Porsche 996 onder de Transporter is geschroefd. Dit is toch wel tuning met hoofdletters. Want als 420 pk niet voldoende is, dan kunnen de Duitsers eventueel nog een standaard turbodiesel op de daarvoor bestemde plek monteren. Dan heb je een totaal vermogen van 570 pk.

Niet dat dat nodig is, want met de Porsche-motor accelereert de Transporter al in 5,1 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid ligt hoger dan 270 km/u. Daar kun je nog eens mee voor de dag komen op de bouwplaats. Gelukkig is ook het remsysteem aangepakt. De Transporter van TH is er als busje en als pick-up. Bij de laatste is de motor vakkundig weggewerkt onder een fraaie houten laadvloer.

Al dit vertier heeft natuurlijk wel zijn prijs. Voor de conversie tot race-bus vraagt TH Automobile ruim 145.000 euro. En dan moet je dus wel zelf je Transporter inleveren.

Reacties

Meer van TopGear