‘Geleidelijk zullen we verbrandingsmotoren laten vervagen tot een absoluut minimum’, zegt Michael Jost, strategiepief bij de Volkswagen Groep. Het Duitse merk spreekt zich nu duidelijk uit over het einde van de verbrandingsmotor. Nog één generatie, en dan is de koek op. De toekomst is definitief elektrisch.

De volgende generatie benzine- en dieselmotoren van Volkswagen verschijnt in 2026. En dat zal direct de laatste generatie verbrandingsmotoren van het merk zijn. Dat meldt Bloomberg naar aanleiding van een conferentie in Wolfsburg. Die generatie zal een flinke tijd leverbaar zijn, dat wel, maar de focus ligt op dat moment op elektrisch.

In het jaar 2050 verwacht de Volkswagen Groep nog een klein aantal benzine- en dieselvoertuigen te verkopen op plaatsen waar de laad-infrastructuur niet toereikend is. Volkswagen werkt aan een platform waarop in 2022 meer dan dertig elektrische auto’s gebaseerd zullen zijn.

De Groep komt bovendien volgend jaar al met de Audi e-tron.  De Porsche Taycan komt in 2020 en hetzelfde jaar begint de productie van de Volkswagen ID Neo. Ook de Audi e-tron GT komt over een paar jaar. Binnen zeven jaar wil Audi dat eenderde van de verkopen volledig elektrisch is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear