Volkswagen wil meer, veel meer. De marktwaarde van de groep moet naar verluidt van 81 miljard naar 200 miljard euro stijgen. En daar is veel voor nodig. Zo wil het concern het submerk Cupra waarschijnlijk hoger in de markt gaan zetten voor meer marges en meer omzet. Skoda zou weer minder centjes krijgen. Volgens Bloomberg zou VW zelfs de verkoop van Lamborghini overwegen.

Volgens Bloomberg neemt Volkswagen alle bedrijven binnen het concern onder de loep. Ze kijken naar cijfers van 2016 tot nu en daar zou uit kunnen komen dat Lamborghini in de verkoop moet. VW-CEO Herbert Diess wil het merk ‘niet te dun uitsmeren’. Bovendien is de beurswaarde van Lamborghini bijzonder hoog (zo’n 10 miljard euro), wat voor een leuk zakcentje kan zorgen.

Maar nee, Volkswagen ontkent nu zelf dat ze de verkoop van Lamborghini overwegen, zo meldt Reuters. Volgens andere media zouden Bentley en Ducati wel een waarschuwing gehad hebben van het management. Bij deze automerken moet de winst omhoog, anders zullen daar wel consequenties volgen. Concrete informatie hierover, is er niet.

De Volkswagen Groep overwoog al eerder delen af te stoten. In 2012 kocht Audi het motorfietsenmerk Ducati, maar vijf jaar later leek het Duitse automerk toch niet zo blij met de aankoop en overwoog een verkoop. Uiteindelijk ging dat niet door en Ducati is nog altijd deel van Audi. Technisch gezien is Lamborghini overigens eigenaar van Ducati, om het wat ingewikkelder te maken – maar dat is meer een financiële constructie, zo lijkt het.

Reacties

  • Chris heeft op 16 oktober 2019 geschreven:

    “De beurswaarde van Lamborghini is bijzonder hoog”

    Lamborghini is helemaal niet aan de beurs genoteerd!!! Dus dat is nog maar afwachten als dat zou gebeuren.. Dat VAG het niet kwijt wil kan ik mij wel voorstellen, want dat geeft hun een iets minder saaie uitstraling.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear