Is dit het begin van het einde voor een legendarisch offroad-merk, of het begin van een opwindend nieuw tijdperk? Carlos Tavares, hoofd van Stellantis, heeft plannen onthuld voor de eerste volledig elektrische Jeep, die volgend jaar in de verkoop zal gaan. De elektrische Jeep zal tussen de Renegade en Compass passen qua formaat.

In veel detail treedt het merk nog niet, dus we moeten het doen met twee fotootjes van de elektrische Jeep, die waarschijnlijk gebaseerd zal zijn op het CMP-platform van moederbedrijf Stellantis. De Peugeot e-2008 en de Opel Mokka staan op hetzelfde platform. Bij deze auto’s ligt een batterij van 50 kWh in de bodem, goed voor een actieradius van ruim 300 kilometer.

Jeep loopt achter op zijn concerngenoten

Terwijl andere merken van Stellantis zoals Citroën, Opel, Fiat en Peugeot al elektrische modellen aanbieden, zijn er momenteel alleen plug-in hybride versies van de Renegade, Compass en zelfs van de iconische Wrangler. Die stekker-Wrangler werkt beter dan je misschien zou verwachten, en het is zelfs de bestverkochte PHEV in Amerika op dit moment.

Kan de elektrische Jeep offroad?

We zijn benieuwd hoe Jeep een goede offroad-draai aan het CMP-platform kan geven – en of hij überhaupt met vierwielaandrijving gaat komen. Dat maakt waarschijnlijk niet heel veel uit voor de beoogde doelgroep, gokken we. Aan de andere kant: zou het heel lastig zijn om een extra e-motortje tussen de achterwielen te leggen? Hoe dan ook, het mag gezegd worden: aan het uiterlijk zal het niet liggen. Verwacht nog kleine aanpassingen voordat de elektrische Jeep in productie kan worden genomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)