Na de adembenemende Concept Coupé komt Volvo nu met een iets ruiger vervolg: de Concept XC Coupé. En het moet gezegd: het is alles wat we willen van een crossover-coupé-SUV. Niet dat we zoiets überhaupt willen, maar stel dát, dan zag het er zo uit.

Voor de Concept XC Coupé is er inspiratie gegrabbeld bij 'moderne sportuitrusting', en dat betekent natuurlijk vooral één ding: oranje accenten. Maar ook dat de auto 'het ultieme gevoel van vrijheid en bescherming' biedt, aldus ontwerphoofd Thomas Ingenlath. Tenzij je achterin zit, denken we; of in die platte dakkoffer.

De Concept XC Coupé, het tweede concept in een reeks van drie, dient ook vooral om de veelzijdigheid van Volvo's SPA-platform te demonstreren. De structuur van de auto is opgebouwd uit supersterk boronstaal en weet volgens de Zweden de typische Volvo-veiligheid te bewerkstelligen in een ongekend compact pakketje. De XC is duidelijk verwant aan de Concept Coupé – kijk bijvoorbeeld naar de ver naar achter geplaatste cabine – maar een aantal designelementen, waaronder de 21-inch velgen, de uitgeklopte wielkasten en de geïntegreerde mat-rubberen accenten, zorgen voor het nodige onderscheid.

Of we deze XC Coupé ooit op de weg zullen tegenkomen, valt te bezien, maar bepaalde stijlkenmerken zullen zeker hun weg naar gewone Volvo's vinden. Als het alleen al de koplampen en grille en die coole achterlichten zijn, zijn wij gelukkig.

Reacties

Meer van TopGear