Als het design van Volvo gelijke tred zou houden met het veiligheidsniveau van de auto’s die de Zweden op de weg zetten, dan zouden ze nauwelijks concurrentie hebben. Een Volvo is veilig, punt. Toch vallen de blokkendozen op wielen doorgaans maar bij een select groepje mensen in de smaak.

En je raadt het al: daar wil Volvo verandering in gaan brengen. De vorig jaar geïntroduceerde C30 is al een aardige poetsdoek voor het stoffige imago, en ook de XC60 concept car is best spannend. En nu gaan er ook geruchten over een crossover op basis van de S60, deze auto zou V60 gaan heten. En die heeft voor Volvo-begrippen helemaal buitenissige looks.

Het grootste nieuws is misschien wel dat Volvo plannen heeft voor een nieuw topmodel, een zevenzits station die boven de XC90 en de S80 komt. Het gevaarte zou de naam XC100 krijgen, maar wat ons betreft kun je ook inzetten op de aanduiding V90. Wat de naam ook wordt, het zou wel eens de eerste Volvo met een hybride aandrijflijn kunnen worden. En waarschijnlijk zal Volvo ook het idee van rijden op bio-ethanol (E85) nog niet laten varen. Afgaand op de eerste beelden staat Volvo aan de vooravond van een paleisrevolutie.

Reacties

Meer van TopGear