Kijk even goed naar de kolossale Volvo XC90. De veiligheid spat er vanaf. En dat gevoel klopt: in de zestien jaar dat de XC90 op het Engelse asfalt te vinden is, is er nog niemand doodgegaan in een XC90. Ook niet in de vorige generatie XC90. Statistisch gezien is het dus onmogelijk te sterven in een Volvo XC90. Tenminste, als je in het VK woont.

Daarmee verdient de Volvo XC90 volgens onderzoeksbureau Thatcham Research de titel ‘veiligste auto van Engeland’. Het zou ons niets verbazen als er wereldwijd (bijna) niemand is omgekomen in de Volvo XC90 sinds 2002. Weinig merken zijn zo bedreven met veiligheid als Volvo.

‘Vision 2020 staat voor onze doelstelling dat er vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo’, zegt het merk zelf. En met deze titel lijken ze goed op weg. Ze hebben nog twee jaar om de doelstelling werkelijkheid te laten worden voor alle modellen.

Minder veilig voor omstanders

We zeggen heel bewust dat niemand overleed IN een Volvo XC90. Vorige maand reed een XC90 van Uber een fietser aan. Het ongeluk had een fatale afloop voor de fietser. Dit exemplaar was uitgerust met soft- en hardware van Uber om autonoom te kunnen rijden. De sensoren van Volvo stonden uit.

Reacties

  • Chris heeft op 17 april 2018 geschreven:

    Geen wonder, mijn XC 90 maakte al regelmatig een noodstop terwijl er niets voor zat, op die manier voorkom je wel botsingen van voren…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)