Volvo XC90: het beste van twee werelden

Als je het milieu een warm hart toedraagt, maar niet wilt inleveren qua gebruiksgemak, comfort of veiligheid, dan kom je al snel bij de plug-in hybride uitvoering van de Volvo XC90 uit.

(advertorial)

Volvo XC90 T8 Twin EngineFoto('s): Volvo

Natuurlijk, we begrijpen het volkomen. Je zou best elektrisch willen rijden – beter voor het milieu, beter voor de toekomst. Maar toch – je vraagt je af of je daar al aan toe bent. Hoe het dan moet als je een keer een lange rit wilt maken. Daarbij: je hebt nu eenmaal veel ruimte nodig, en zo groot zijn die elektrische auto’s meestal niet. Oftewel: je vraagt je af of je niet te veel vrijheid inlevert, terwijl vrijheid nou juist het hele idee achter ‘de auto’ inhoudt… Geen zorgen, er is een oplossing: de Volvo XC90 T8 Twin Engine.

Volvo XC90 T8 Twin Engine doet álles

Dankzij zijn krachtige elektromotor kun je korte ritjes (tot zo’n 47 kilometer) emissieloos en in alle stilte afleggen. Maar moet je eens wat verder, dan springt de benzinemotor ongemerkt bij. Het is bij de XC90 T8 Twin Engine dus niet of-of, maar en-en. Daar komt nog bij dat de T8 vanwege die motorencombinatie beschikt over een ongekende hoeveelheid kracht. Zijn 400 pk zorgt voor vlotte en veilige inhaalacties, én voor wat je ‘serieus rijplezier’ zou kunnen noemen. Ondanks al die kracht en zijn meer dan genereuze ruimte-aanbod, weet de XC90 T8 Twin Engine zo een gemiddeld verbruik neer te zetten van slechts 2,2 liter benzine per 100 kilometer! Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu en het klimaat, maar ook voor je portemonnee…

Geen compromissen

Daarnaast is de Volvo XC90 T8 Twin Engine een toonbeeld van luxe, design, ergonomie en veiligheid. Het fraaie, typisch Scandinavische interieur verwent je met de mooiste materialen die op een voorbeeldige manier zijn afgewerkt. Het grote touchscreen is bijzonder eenvoudig te bedienen en de stoelen zitten zoals je dat alleen in een Volvo kunt doen. Uiteraard staat, zoals je van een Volvo mag verwachten, een waar arsenaal aan de modernste veiligheidselektronica paraat om je bij te staan in situaties die gevaar zouden kunnen opleveren. Ook hier geldt: niet of-of, maar en-en.

Volvo XC90 T8 Twin EngineFoto('s): Volvo

Ultiem

De Volvo XC90 T8 Twin Engine is de ultieme oplossing voor de veeleisende automobilist die ook oog heeft voor de milieuproblemen waarmee de wereld te kampen heeft. Dus wil je je kinderen optimaal beschermen als ze in je auto zitten, maar er ook aan bijdragen dat we een leefbare planeet voor ze achterlaten, dan weet je wat je te doen staat. Meer informatie? Klik dan hier.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken