Met witwassen kun je flink in de problemen komen, maar met wiel-wassen valt het vaak wel mee. Behalve in het geval van deze Noorse vrachtwagenchauffeur. Hij ging op zaterdag, buiten werktijd om, zijn vrachtwagen (een Scania R650, voor de liefhebber) wassen en kreeg daarvoor een boete van 2.000 euro.

De chauffeur had op zondag een festival met de vrachtwagen en wilde hem op zaterdag daarom schoonmaken. Voor het kleine stukje naar de wasstraat had hij geen bestuurderskaart in de tachograaf gedaan, en zodoende werd de rit niet helemaal volgens de regeltjes geregistreerd.

Tijdens een controle oordeelde een inspecteur dat er tijdens een verplicht rustmoment met de vrachtwagen was gereden én ook nog zonder dat de bestuurderskaart aanwezig was. Hiervoor werd een boete van 20.000 Noorse kronen uitgedeeld, wat zo’n 2.000 euro is.

De wasbeurt gebeurde al in augustus van 2021, maar nu pas heeft de rechtbank geoordeeld dat de boete inderdaad onterecht was, zo meldt Tungt.no. De vrachtwagen zou alleen op privéterrein gereden hebben en er was geen sprake van het vervoeren van goederen of passagiers.

Reacties

 • Stefaan heeft op 25 november 2022 geschreven:

  Typisch dat die stomme achterlijke ambtenaar zichzelf hoog acht🙂en dan zijn ze verwonderd dat chauffeur een knelpuntberoep wordt🤒zulke dwaze ambetante klootzakken helpen gans den boel naar de kloten🤤en denken dat ze de slimste zijn😵‍💫🥴echt triestig

  Reageer
 • HansV heeft op 24 november 2022 geschreven:

  Ik vraag me altijd af wat er met de gene gebeurt die de boete heeft uitgeschreven.
  Die is toch ongeschikt voor zijn werk als je zulke fouten maakt

  Reageer
 • Rene heeft op 24 november 2022 geschreven:

  Out of scope is toch voor kermis klanten en rijscholen ?

  Reageer
 • Uglybear heeft op 23 november 2022 geschreven:

  Hij had de tachograaf op “out of scope” moeten zetten, dan was het goed geweest.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)