Denk aan een verhuizing en je denkt aan koffie uit een oud Senseo-apparaat, nét te zware dozen met een slappe bodem en een oom of tante die door een rugblessure niet goed kan tillen en daarom maar witte bolletjes smeert. In Australië en Nieuw-Zeeland gaat dat anders. Daar is het blijkbaar ook heel normaal om met huis en al te verhuizen. Honderden mensen per jaar verhuizen daar met inboedel én opstal.

Vaak worden de huizen in delen gezaagd en op vrachtwagentrailers gezet. En je verwacht het niet, maar huizen zijn vaak nogal lomp groot en lastig uit de tuin te rijden. Daarom maakt het bedrijf TRT speciale vrachtwagentrailers met een bijzonder liftsysteem voor dit werk. Deze kunnen heel nauwkeurig manoeuvreren én een flink stuk omhoog of omlaag bewegen. Het zijn zogenoemde Electronic Steering System (ESS) House Trailers.

De vrachtwagentrailers met liftsysteem kunnen bijna drie meter hoog

De trailer kan tot wel 2,75 meter de lucht in en elke as kan individueel omhoog of omlaag. De trailers zijn bovendien modulair, dus je kunt assen toevoegen of verwijderen. In de foto’s hierboven zie je hoe ze te werk gaan. De wielen links staan bijvoorbeeld hoog en de wielen rechts in een greppel. Of er wordt één trailer gebruikt om de andere de tuin in te laten rijden.

De trailer kan ook nog eens 90 centimeter (in vergelijking met de normale rijhoogte) zakken voor bijvoorbeeld stroommasten. In krappe bochten kunnen de wielen van de trailer mee of tegensturen – ze kunnen zowel vanuit de cabine van de vrachtwagen als erbuiten bediend worden. Het huis hierboven werd zo’n 200 kilometer verderop weer neergezet.

Reacties

  • Matt heeft op 3 juni 2022 geschreven:

    Dat is mijn huis, een Californische bungalow uit de jaren 30 die ik aan het opknappen ben. In oktober zal het klaar zijn voor verkoop. Prestige Building Removals heeft uitstekend werk geleverd en ter plaatse geplaatst, op meer dan 100 mijl afstand. Het huis staat in Tauranga, Nieuw-Zeeland.

    Reageer
  • Matt heeft op 3 juni 2022 geschreven:

    That’s my house a 1930’s Californian Bungalow that I’m refurbishing. It will be ready for sale this October. Prestige Building Removals did and excellent job delivering it and placing on site, from over a 100 miles away. House is in Tauranga, New Zealand.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear