Normaal gesproken behandelen we op TopGear het liefst games die in staat zijn om ons te verbluffen met hun realisme (op een enkele uitzondering na). Maar achter de gepolijste giganten als Forza Motorsport en Gran Tursimo schuilen een aantal minder bekende spellen waarin auto’s centraal staan. Van het verbouwen van een Datsun tot meisjes die in auto’s transformeren. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Jalopy

Als je je de ideale roadtrip voorstelt, denk je aan prachtige bergwegen, Italiaans eten en een glimmende supercar. Je zat waarschijnlijk niet te denken aan het communistische Oostblok, gekookte sla een mechanisch-uitgedaagde Trabant. Toch is dat wat je krijgt als je Jalopy voor de PC downloadt. Je zult net zo lang langs de kant van de weg staan om je Laika 601 Deluxe te repareren, als je aan het rijden bent.

My Summer Car

Deze game speelt zich af op het platteland van Finland in 1995. In My Summer Car restaureer en verbeter je een afgeragde Datsun 100A, die je uiteindelijk gaat inschrijven in een plaatselijke rally. Om dat te doen moet je geld verdienen door klusjes te doen zoals brandhout leveren, je auto als taxi gebruiken of sterke drank smokkelen. Daarna moet je met de hand elk apart schroefje in de motor aandraaien, dus tegen de tijd dat je deze game hebt uitgespeeld, ben je een volwaardig automonteur.

MudRunner: A Spintires Game

Als de makers van deze game de meest blubberige, plakkerige en meest realistische modder wilde maken in de historie van videogames, verdienen ze een schouderklopje. We worden tijdens het spelen van MudRunner namelijk meteen getrakteerd op trauma’s van de laatste keer dat we op Pinkpop waren. Toen we een trailer achteruit wilden parkeren in een modderig veldje, kwamen we erachter dat je het geduld van een Jenga-kampioen moet hebben om deze game te spelen. Als het je echter lukt om je offroad-truck door de drassige Russische velden te ploegen, geeft dit wel ontzettend veel voldoening.

Drive Girls

Waar moeten we beginnen met Drive Girls? Deze Japanse anime-geïnspireerde PS Vita-game draait om een team van vrouwen die kunnen transformeren in auto’s. Hun missie is om robot insecten te bestrijden door ze te raken met zwaarden of als voertuig over ze heen te rijden. Het is net Transformers, alleen zijn Megan Fox en Optimus Prime dezelfde persoon.

Absolute Drift Zen Edition

Absolute Drift ziet de overeenkomst tussen een perfect uitgevoerde drift en staat van innerlijke rust. Tenminste dat is het idee. De eerste vier uur probeerden we te wennen aan het balanceren van de Toyota AE86, die we als onze driftkoets ter beschikking kregen. Als je echter eenmaal gewend bent, klopt het plaatje helemaal. Als iemand ons had verteld dat je kon mediteren met rokende banden en opposite lock, waren we er veel eerder mee begonnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)