Doen alsof je neus bloedt blijkt anno 2022 nog altijd een uitstekende strategie. In Frankrijk verzamelde een 22-jarige bestuurder maar liefst 35 boetes in een trajectcontrole. De vrouw had geen flauw benul dat er een trajectcontrole op haar dagelijkse route lag. Sterker nog: ze zou later met succes beargumenteren dat ze niet eens wist wat een trajectcontrole was.

Het Franse Motor1 meldt dat ze dagelijks op de RN57 reed waar al sinds 2012 een trajectcontrole staat. De 22-jarige bestuurder reed al 35 boetes in de trajectcontrole voordat de eerste bon (ce n’est pas bon) op haar mat plofte. De totale rekening bedroeg toen al 2.600 euro. Met zo’n bedrag is het de moeite om toch even bezwaar in te dienen, en ze stapte met haar pak bekeuringen naar de rechter.

De vrouw ‘wist niet wat een trajectcontrole was’

De vrouw beargumenteerde dat ze niet wist hoe trajectcontroles werkte én dat ze na het ontvangen van de eerste boete gelijk gestopt zou zijn met te hard rijden. Maar omdat de boetes pas laat binnenkwamen, was ze niet bewust van haar fouten. De rechter was blijkbaar in een goede bui en vond dat de bestuurder met redelijke argumenten kwam. De rechtbank besloot om de 2.600 euro aan boetes van tafel te vegen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear