Volkswagen en Lego hebben de smaak aardig te pakken. Eerder trakteerden ze je al op een Kever die je zelf in elkaar kunt zetten. Nu is het de beurt aan zo’n ander icoon uit het rijke VW-verleden: de Transporter T1 uit 1962 (ook wel Bulli genoemd) in zijn legendarische kampeer-uitvoering.

De feestdagen (ook wel bekend als de Dagen Die Je Klauwen Met Geld Kosten) zijn weer in aantocht en dus dienen de potentiële kadootjes zich met wagonladingen tegelijk aan. Een van de leukste moet wel deze VW-bus van Lego zijn. Ja, je moet hem zelf in elkaar zetten. Daar ben je, gezien zijn 1.331 onderdeeltjes, wel een paar heerlijke avondjes mee bezig.

Zoals we inmiddels van Lego gewend zijn, zit ook deze creatie weer vol met een haast griezelige hoeveelheid leuke details. Zo heeft hij een keukentje, een uitklapbare achterbank en kunnen de ‘Safari’-voorruitjes onafhankelijk van elkaar open. Het karakteristieke vouwdak heeft, net als de echte Bulli, een afdichting van textiel. Verder zijn er binnenin een opklapbaar eettafeltje en een kast met een spiegel. Er hangt zelfs een schilderijtje aan de muur, en voor nog meer gezelligheid hangen er gordijntjes voor de zijruiten.

De luchtgekoelde boxer mag je ook zelf in elkaar sleutelen. Uiteraard kan het beroosterde klepje open, zodat de buitenwereld je met de tong tussen de lippen in elkaar gepriegelde werkstuk goed kan bewonderen.

Wat mag ie kosten, die VW-bus van Lego?

Behalve bloed, zweet en tranen? 99 euro. Je kunt hem krijgen via de webshop van Volkswagen. Als je dat er gewoon even bij zet op je verlanglijst, komt het vast helemaal goed.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear