Tja, als meedoen aan Temptation Island je relatie moet redden, dan zou dit ook best kunnen slagen. De baas van Volkswagen wil een agressieve milieu-activist in dienst nemen om de vergroening binnen het bedrijf te bespoedigen. De organisatie beweegt te log en de reductie van de CO2-uitstoot gaat blijkbaar niet zo snel als VW hoopte. Een radicale boomknuffelaar zou de boel moeten opschudden, en de baas een schop onder zijn bips moeten geven.

‘Ik wil een activist aannemen’, zegt VW-eindbaas Herbert Diess tegen Financial Times. ‘We hebben zo veel ideeën, maar het duurt te lang om ze te implementeren in onze grote organisatie, dus ik heb intern een agressief iemand nodig.’ De persoon werkt direct samen met Diess en de andere bestuursleden. Volkswagen riep al een duurzaamheidsadviesraad in het leven na de Dieselgate, maar dat is dus niet toereikend.

Siemens maakte al eerder een dergelijke zet, toen ze probeerde een 23-jarige demonstrante aan te nemen. Zij sloeg het aanbod af en adviseerde Siemens om een klimaatwetenschapper aan te nemen. Volkswagen raakte ongetwijfeld geïnspireerd door deze actie, en wil nu zelf ook zo’n activist in dienst nemen.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear