Maak kennis met Volkswagens pretletter voor Genève: de T-Cross Breeze. Het is een concept voor een cabrio-SUV, grofweg ter grootte van een Polo. Lollig, en het zou zomaar eens heel goed kunnen dat het niet bij een concept blijft.

VW zet namelijk nogal stevig in op SUV's de komende jaren. Het is de bedoeling dat er in elk denkbaar segment zo'n apparaat gaat komen. Zo kun je rekenen op een SUV op Golf-basis (kun je je die T-Roc uit 2014 nog herinneren? Zoiets dus), en komen er in ieder geval een nieuwe midsize SUV en een verlengde Tiguan (al zullen die waarschijnlijk niet naar ons komen, maar naar China en de VS gaan) en zal er nog zo het een en ander gaan gebeuren.

Het zou op zich reuze slim zijn om met iets als de T-Cross te komen; zo heeft VW eindelijk iets volstrekt unieks en het is een bijzonder geinig ding. Hij barst op dit moment natuurlijk nog uit zijn voegen van de conceptgrapjes, zoals een interieur dat geheel knopjesloos is en zich laat bedienen louter via touchpads en gebaren.

Ook interessant is iets wat ze Predictive Driving Profile noemen. Op basis van de GPS-informatie en een hele batterij camera's en sensoren wordt de 'weg' (of wat daar in het terrein voor doorgaat) gescand en wordt automatisch de juiste afstelling van de auto gekozen. Sterker, als hij denkt dat de modderpoel te diep, de helling te steil of het rotsblok te pijnlijk wordt, vertelt hij je dat gewoon.

Heel erg terreinfähig is de T-Cross verder niet, want hij heeft gewoon voorwielaandrijving. De motor is een éénliter turbo met 110 pk en 175 Nm; de versnellingsbak een zeventraps DSG. Gaan we vast meer van horen!
     

Reacties

Meer van TopGear