Nou, dat zag je écht niet aankomen: omdat het een radiografisch bestuurbare Defender is. Deze uiterst snedige poets maakt deze Land Rover Defender van Traxxas niet minder tof.

Want geef toe: je moest wel even twee keer kijken voordat je aan de details zag dat er iets niet klopte. De Traxxas TRX-4 met Land Rover Defender-kap is in werkelijkheid 586 millimeter lang en 248,5 millimeter breed. En zet hem zeker niet weg als een goed gelukt schaalmodel.

De TRX-4 heeft een stalen ladderchassis inclusief vierwielaandrijving, aluminium schokdempers en een transmissie met twee versnellingen. De differentiëlen zijn vanaf de (2,4 GHz) afstandsbediening op slot te doen voor het betere klimwerk. Bovendien kent de ECU (noemen ze in de RC-wereld ESC) vier rijmodi, bijvoorbeeld Crawl Mode of Race Mode. De elektronica is bovendien waterdicht en dat ding heeft zelfs hellingsproefassistent.

Het probleem van veel radiografische bestuurbare auto’s is dat je ze in actie erg ziet stuiteren. Hierdoor spot je direct (in video’s: in het echt is het niet lastig) dat ie nep is. De Traxxas TRX-4 weegt 3,3 kilo en dit laat hem zeer realistisch door het landschap kruipen.

Op de optielijst staat zelfs een lichtkit met een dikke led-bar of miniatuur-jerrycans. De adviesprijs van Traxxas is omgerekend 400 euro. Je moet wel goed zoeken: in Nederlandse webshops vind je ‘m vooral voor 550 euro en hoger.

De Traxxas TRX-4 Defender in actie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 5 november 2017 geschreven:

    vetttt!!!!!!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)