Nee, je wordt niet gek. Je had inderdaad de auto van het slot gehaald met je afstandsbediening en je bent niet zo dement als je schoonmoeder. Waarom is je auto nu weer op slot? Simpel: als de deuren niet geopend zijn, gaat je auto automatisch weer op slot na 30 of 60 seconden.

Waarom doet je auto dit? Staan ze in Wolfsburg nu luidkeels te schuddebuiken? Nein! Stel je voor; je zit thuis op de bank en gaat per ongeluk op je sleutels zitten. Als je auto binnen bereik staat, gaan de deuren open en zou je auto de hele nacht ontgrendeld staan. Nu gaat je auto weer veilig op slot. Het is dus voor het geval je je auto onbewust ontgrendelt. Of voor als je het bewust doet en vergeet dat je het gedaan hebt. Het verschilt per autofabrikant hoe lang het duurt voordat de auto weer op slot gaat.

Moet je nu bang zijn dat je je sleutels opsluit in de auto? Nee. Als jij de auto van het slot haalt en de deur opent, gaat de auto niet meer automatisch op slot. Je kunt dus bij wijze van spreken je sleutels naar binnen gooien en de deur dichtsmijten.

Advertentie

Reacties

 • Stefan says at 3 augustus 2022:

  Ik heb dus een VW Golf 7 uit 2016, en ik heb hetzelfde gehad, met mijn sleutels nog in het contact en de deuren waren allemaal opslot! Gelukkig had ik een extra sleutel en kan ik automatisch sluiten uitzetten via de boordcomputer zegmaar, maar dan gaan ze ook niet meer automatisch opslot zodra je harder als 20 km/h rijdt. Beetje vervelend systeem dit.

  Reply
 • MercedesBenzrijder says at 10 augustus 2021:

  ik kan op afstand met mijn sleutel de deuren en dak open zetten inderdaad. (Mercedes Benz E Klasse) maar als ik dan de bestuurdersdeur niet binnen 60 seconden open doe, gaan de ramen en dak weer dicht en de auto sluit zichzelf weer af.

  Meerderen laten het “piepen” van de auto uit schakelen. ik wil het juist zodat ik hoor wat hij doet.

  Reply
 • I1 says at 29 oktober 2019:

  Als je de auto (renault) van slot haalt en de sleutel er via de bijrijder zijde in de auto plaatst gaat de auto gewoon na 1 min op slot ongeacht de deur (bijrijder) nog geopend is niet.

  Reply
 • Sten says at 28 oktober 2019:

  Tot dat je ‘s avonds 10 seconden lang op de sleutel blijft zitten en de volgende ochtend alle ramen open staan. Uiteraard met de deuren weer netjes op slot.

  Reply
 • Marja says at 22 januari 2019:

  Idd zelfde mee gemaakt. Auto vanzelf op slot met sleutels nog in contact.
  Maar theoretisch zou het niet kunnen. Mijn auto gaat namelijk normaal niet vanzelf op slot.

  • Henkie says at 28 oktober 2019:

   Dat krijg je ervan als je ford rijdt!

   Reply
  Reply
 • Ed Bogaert says at 4 augustus 2017:

  Klink klare onzin, de laatste regels.
  Ford Fusion +, ‘s avonds langs de kant van de autosnelweg, auto af zetten, sleutels in contact laten zitten, uitstappen en de deur sluit na 10 seconden!
  Daar sta je dan…

  • Simsima says at 30 oktober 2019:

   Jah Ford he 😂

   Reply
  • Stefan says at 28 oktober 2019:

   Ieder Ford is af te sluiten met een andere ford sleutel
   Leuk grapje want ze krijgen hem niet met iedere sleutel open 😂

   • Danny says at 2 november 2019:

    Onzin, ik heb verschillende auto’s voor het bedrijf, allemaal Ford. En enkel de Ford waarvan ik op de sleutel vast indruk gaat effectief vast. Alsook los uiteraard! Het gaat over auto’s van 6 jaar oud tot nieuwe. Gewoon sleutels en smartsleutels.

    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie