Spits je oren voor een van de best bewaarde geheimen van de auto-industrie. Dit wat de conglomeraten niet willen dat jij weet. Je wordt al jaren voorgelogen en het begint al bij je eerste rijles. Rij-instructeurs krijgen elke maand een envelop met contanten om je voor het lapje te houden. Zoiets vermoeden wij tenminste.

Want tijdens je rijles is je geleerd om rustig en beheerst straatje te keren. Iets met spiegelen, richting aangeven en drie keer steken. Allemaal onzin. Als je met een ferme ruk aan de handrem omkeert, scheelt dit je op jaarbasis bakken met geld.

De uitgekookte list van het straatje keren is bedacht om geld uit je zakken te kloppen. Op het moment dat je vaart mindert om te keren, slijten je remmen. Nieuwe remblokjes rondom kosten je al snel 200 euro. Vervolgens moet je minimaal drie keer je koppeling gebruiken. Iedereen die wel eens een in zijn handen wrijvende garagist voor zich heeft gehad met het blije bericht dat de koppeling ‘helaas’ aan vervanging toe is, weet dat dit geen goedkoop geintje is. Reken maar op 500 euro, minimaal. Bovendien kost het keren ook nog een scheutje brandstof. En je weet hoe duur de peut tegenwoordig is.

Waarom moet je altijd met je handrem omkeren?

En twee nieuwe achterbanden? Die zijn een stuk goedkoper. Met een snelle links-rechts-handremcombinatie schijnen je koplampen bovendien binnen enkele seconden de andere kant op. Je remmen staan in één klap stil en slijten daarom nauwelijks. De koppeling gebruik je niet meer dan nodig en het kost je ook geen extra benzine. Iedereen weet bovendien dat de onbevreesde stuurmanoeuvre woest aantrekkelijk is voor het andere geslacht. Handig als je single bent. En wie houdt er niet van een verantwoordelijk persoon die met geld om kan gaan? Met de handrem keren scheelt dus bakken met geld en stelt de toekomst van je genen veilig.

Nog meer besparen? Een koude motor verbruikt tot wel drie keer zoveel brandstof als een motor die op bedrijfstemperatuur is. Als jij in de ochtend eerst je auto moet keren voordat je wegrijdt, kost dit een hoop benzine. De conclusie? Maak elke dag als je thuiskomt van je werk een stijlvolle halve draai door je handrem aan te trekken. Je portemonnee en je nageslacht zijn je dankbaar.

Heb je geen echte handrem maar een elektronisch knopje, of nog erger, een handrem die werkt op de voorwielen? Dan heb je pech. Milieuvervuiler die je bent.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)