Ergens vanaf NAP-niveau galmt het omhoog: ‘Hoe is het weer daarboven?’ Maar wat je verticaal uitgedaagde maatje niet weet, is dat dit het zoveelste litteken is op een gekwetste ziel. Lange mensen hebben een miserabel bestaan. Ken je de pijn nog die je voelde toen je vroeger niet in de achtbaan mocht omdat je te klein was? Deze pijn voelen lange mensen elke dag, maar dan andersom.

Waarom dan?

Beeld je deze idyllische scenario’s eens in: met een klassieke Fiat 500 de Toscaanse zonsondergang tegemoet rijden. Of in een klassieke Japanner door de dalende kersenbloesem rijden over een glooiend stuk asfalt. Of überhaupt in een Mazda MX-5 of Honda S2000 waar dan ook heenrijden zonder rugpijn. Je kunt het vergeten als je langer bent dan 1,85 meter. Altijd al in een Formule 1-auto willen rijden? Haha.

Is het echt zo erg?

Bij haast elke begeerlijke auto van meer dan 20 jaar oud spuugt de designer in het gezicht van mensen die een enthousiaste groeispurt meemaakten. Het is een aandoening die duizenden Nederlanders treft: de gemiddelde lengte van mannen ligt volgens het CBS op 181,1 centimeter.

Dan koop je toch een nieuwe auto?

Niet alleen oude auto’s zijn simpelweg te krap: zelfs de nieuwe Mazda MX-5, een Lotus Elise, een Daihatsu Copen (mocht je die willen importeren) en haast elke willekeurige a-segmenter maken het uitdagend een goede zitpositie te vinden waarbij je armen én benen goed zitten. De slachtoffers van deze aandoening krijgen waarschijnlijk nooit de kans om hun droom tot werkelijkheid te maken. Hoe (financieel) dichtbij die droom ook voelt. Dus heb een beetje medelijden met je slungelige medemens. Of beter nog: waardeer je schattig geproportioneerde ledematen. Elke dag.

Was getekend, TopGears langste redacteur (die vandaag weer eens een beetje gepest werd door zijn collega’s).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)