Dus jij dacht dat BMW flink tekeerging met de grilles op zijn nieuwe modellen? Na het zien van deze Toyota’s verlang je terug naar vijf minuten geleden, toen BMW in jouw perceptie van de wereld nog het grilligst van allemaal was. Je kijkt naar de Toyota Alphard en de Toyota Vellfire, die flink zijn aangepakt door de tuner Wald.

De Toyota Alphard en Vellfire zul je niet zien in je binnenspiegel op de A12 – ze worden hier door de Nederlandse importeur niet geleverd. De busjes zijn bijna vijf meter lang en verschillen vooral optisch van elkaar, waar de Alphard de ingetogen variant moet zijn. Misschien dat Wald daarom alleen goudkleurige velgen onder Vellfire monteerde.

Onder de kap ligt een viercilinder of een V6-motor en binnenin zijn de MPV’s goed uitgerust met fijne zetels, leer en sfeerverlichting. Zie het dan ook als het MPV-vlaggenschip van Toyota, of de 7-serie onder de personenbusjes.

Wald legt de bus plat op zijn pens door middel van een schroefset. De bodykit bestaat uit drie delen en de chroomdelen zijn optioneel. De grille is op de standaard Alphard al dit formaat, de bodykit van Wald accentueert de beugelbek vooral. Als dat het doel was, zijn ze geslaagd bij Wald. In de voor- en achterbumper monteert Wald desgewenst een lading ledjes, als je dat cool vindt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie