Er is niets dat zo uniek klinkt als een wankelmotor. Tegen de 10.000 toeren per minuut klink het als een baby 787B. Vooral in Australië vinden ze het fijn om hun oren met dit geluid te verwennen. Er bestaat een gigantische voorliefde voor de magisch spinnende driehoek in het land van de kangoeroes.

En natuurlijk laten ze het al te graag even horen. Allemaal voor het publieke genot. Op het Rotary Revival 6 (een droom voor de rotatieliefhebber in Sydney Motorsport Park) deed een enthousiasteling net iets te, eh, enthousiast met zijn tweede generatie Mazda Familia. Met catastrofale gevolgen.

Om het geluid te versterken reed de eigenaar van deze gele twin-turbo Mazda 1300 een garage binnen. Vervolgens plantte hij ritmisch zijn rechtervoet op het gaspedaal. De kleine motor wordt in de 10.000 tpm gejaagd voor de Australische fans. Totdat de motor er genoeg van had. In een explosie klapt de koppeling, het vliegwiel en de behuizing van de koppeling in duizend kleine stukje en breekt daarbij zelfs bijna door de motorkap.

Je snapt waarschijnlijk dat je dit niet thuis moet proberen. Maar leer van andermans fouten en bekijk het filmpje hieronder.

Kijk hier hoe de Wankelmotor explodeert

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)