Oma zei altijd: ‘Jongen, driften is net als een toespraak houden. Als het mis gaat, sta je voor paal. Dus je kunt het maar beter goed doen.’ Oma was wijs. En zelden zagen we iemand zo majestueus een Canta de bocht om slingeren. Gelijk heeft ze: lantaarnpalen en bomen zijn genadeloos. Nu kun je natuurlijk een drift- of slipcursus nemen, maar je kunt ook heel stiekem zelf even oefenen. Op een afgesloten terrein, natuurlijk. Boef.

Ter illustratie wijzen we even een plek aan waar je niet zomaar mag driften, omdat het een openbare weg is. Dan kun je die plek alvast afstrepen. Deze uiterst driftbare rotonde ligt in het industriegebied Messchenveld in Assen. Niemand weet precies wat de rotonde daar doet of wat er uiteindelijk omheen moet komen. Hij ligt er nog maar een beetje te liggen. Ga jij ‘m even gezelschap houden?

Foto: Herma van der Roest

Reacties

  • Joost Kusters heeft op 24 december 2018 geschreven:

    Tja soms vragen we dat vaker af, als mensen van TopGear moeten jullie ook weten dat op het Topgear circuit / Dunsfold Aerodome ook zo’n rotonde ligt, welke ik ruim 100 x genomen heb. Heerlijk stukje.

    Met genot denk ik terug aan die tijd. Hellaas te weinig foto of film materiaal van.

    groet Joost Kusters

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)