Het schrijfadvies voor scenaristen, mistdaadromanschrijvers en andere redacteuren luidt: kill your darlings. Het motto slaat op stukken waar je als schrijver fier op bent, maar in de tekst de plank mist slaat. Zoals de titel: ‘Wat mist hier?’. Een flauw woordgrapje, en niet meer dan dat. Niet genoeg voor een heel artikel. En toch doen. Lekker non-conformistisch.

Het zou niet misstaan als een kans om de trouwe smartphone-buis-kindertjes te attenderen op het gebruik van de mistlamp. Of nog even onbenullige bestuurders die vanochtend zonder licht reden te vervloeken; ook deze mistdadigers waren weer in (te) grote getale aanwezig. Serieus, pak dan gewoon de fiets.

Maar nee, je hebt inmiddels al 100 woorden verorberd van dit mistbaksel op zoek naar de clou van dit bericht. Dat is nog vervelender dan een sluipschutter die zijn vrouw mist.

Hé grappenmaker, kappen nou…

Oké, we merken dat je mistnoegd wordt van deze mistleiding. Pak aan: Het KNMI gaf vanochtend een code geel af voor de dichte mist. Bijvoorbeeld in Den Haag was het zicht minder dan 50 meter. Die gelukzakken hadden de zeldzame kans om ein-de-lijk legaal hun mistachterlicht te gebruiken. In de tweede helft van de ochtend lost de mist op, verwacht het KNMI. Eén lichtpuntje: door de vakanties bleef een horrorspits uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)