Heet je toevallig John? Of een vriendin die naar de naam Anita luistert? Goede kans dat je dan in de jaren ’90 verlekkerd naar de Opel Calibra hebt gekeken. En misschien heb je na verloop van tijd zelfs wel een tweedehands exemplaar op de kop getikt.

Want al kwam de Calibra uit de stal van Opel, en al was hij wellicht een tikje ordinair, dat neemt niet weg dat het een heerlijk sturende auto was. En dan ook nog eens een van de meest aërodynamische auto’s van zijn tijd. Mocht je in het verleden niet de financiële middelen hebben gehad om zo’n Calibra te kopen, dan kun je nu in de herkansing. Want het lijkt erop dat Opel serieuze plannen heeft om de naam Calibra af te stoffen.

Als basis voor een nieuwe vierzits coupé zou Opel gebruik gaan maken van de wonderschone GTC Concept, die in maart van dit jaar in Genève werd onthuld. Daarbij zou ook een forse greep worden gedaan in het onderdelenmagazijn van de Vectra. De GTC Concept was best een spannende auto, met een 300 pk sterke 2,8 liter V6 en elektronisch gestuurde vierwielaandrijving.

Het topmodel van de nieuwe Calibra zou de beschikking krijgen over diezelfde V6. Daarnaast wordt ook gesproken over de 1,6 liter turbomotor van de Corsa OPC, en over een 1,8 liter viercilinder. Ook zou voor de nieuwe Calibra een reeks dieselmotoren leverbaar moeten worden, waaronder een milieuvriendelijke ecoFLEX-motor. Wie vijftien jaar geleden droomde van een Calibra moet nu vast gaan sparen, want ergens in 2009 zal de reïncarnatie aan ons verschijnen.

Reacties

Meer van TopGear