Ergens in het warme Texas woont ene Scott. Scott is dol op keramische coatings. Zo dol zelfs dat hij momenteel 74 verschillende lakbeschermers aan het testen is, om te zien welke keramische coating de beste is. Hij heeft momenteel drie videoreeksen lopen waarin hij langdurig de verschillende coatings belicht. Op één motorkap, die al twee jaar en vier maanden buiten ligt, zitten 34 merken. Om de zoveel tijd plaatst hij een update en inmiddels zitten we bij nummer vijftien, waarbij er nog maar vier middeltjes over zijn.

Voor elke update sprayt Scott water over de motorkap (die niet op een auto zit) om te kijken welke lakbescherming het water nog goed afstoot. Welke keramische coatings zijn er nog over? IGL Kenzo, IGL Quartz, Adam’s UV Ceramic Paint Coating en Kisho 901. Oh, en CQuartz UK weert zich ook nog kranig. De werking van andere keramische coatings is niet meer zichtbaar. Voor wie niet graag elke paar maanden de coating aanbrengt, lijkt dit de juiste keuze te zijn.

Welke keramische coating is de beste? De vier bovengenoemde zijn allemaal te krijgen in Nederland, en lijken dus allemaal goede keuzes. Andere factoren spelen ook mee: misschien reageren de afgevallen coatings niet goed op het polijstmiddel dat is gebruikt op de motorkap. De wetenschap leert ons dat één test eigenlijk niet genoeg is voor een definitief resultaat, maar dit is in ieder geval een uitstekende richtlijn om een lakbeschermer te kiezen.

Lees dus vooral ook even de reviews van andere mensen op het internet, zoals je dat normaal ook zou doen. Ook zijn de weersomstandigheden in Texas net even anders dan hier, dat kan ook effect hebben. Let ook op de prijs: misschien gaat een bepaalde keramische coating wel twee jaar mee, maar als hij vijf keer zo duur is, kun je je afvragen of dat de beste keramische coating is voor jou. Zeker als je het leuk vindt om je auto te poetsen.

Welke keramische coating is de beste?

Uitleg over alle coatings

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)