Twintig jaar geleden stopten we voor het eerst een schijfje in onze Xbox waar een vreemde cyborg in een groen pak op stond. Sindsdien zijn er al talloze games uitgekomen in de Halo-franchise en zijn we heel wat uren zoet geweest. De Warthog is – naast de Master Chief – de machine die vrijwel iedereen nog kent van de games. Het futuristische, militaire offroad-voertuig met zwaar geschut was de perfecte manier om gezellig met een aantal vrienden aliens neer te knallen.

Aangezien de games zich in 2552 afspelen, zou je niet verwachten dat je vandaag een Warthog tegenkomt op straat. Maar die kans is nu wel groter geworden, omdat ze bij Hoonigan de iconische 4×4 tot leven hebben gebracht. In de games ligt er een 12-liter waterstofmotor met CVT-versnellingsbak in de offroader, maar deze werkende Warthog maakt gebruik van een twin-turbo 7,2-liter V8, een automatische versnellingsbak en vierwielbesturing. Het is niet bekend hoeveel vermogen de V8 heeft.

Met officiële goedkeuring

Dit is niet de eerste Warthog die tot leven is gebracht, maar deze heeft de goedkeuring van Microsoft. En aangezien de Halo-games van Microsoft zijn, kunnen we wel zeggen dat dit de eerste officiële Warthog is. Helaas zit het machinegeweer niet achterop. Dus als aliens de Aarde proberen over te nemen, heb je helaas weinig aan deze creatie van Hoonigan. Dan kun je nog beter een Renault Clio-tank gebruiken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie