Iets meer dan een maand geleden werd een stilstaande auto met een lekke band op de linkerrijstrook van de A20 geramd door een andere auto. De bestuurder van de stilstaande Audi kreeg al 21 kilometer eerder een controlelampje van de bandenspanning te zien en stond al achter de vangrails. De bestuurder van de achteropkomende auto raakte zwaargewond.

Volgens het AD krijgt de man een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rij-ontzegging van zes maanden voor het veroorzaken van gevaar. ‘De verdachte heeft dit nooit gewild en is nooit eerder veroordeeld voor een dergelijk feit’, zegt de rechter. De straf voor het negeren van een geel lampje klinkt zwaar, maar de rechter kan het nuanceren.

Volgens de rechter hoef je niet direct te stoppen met een waarschuwingslampje, maar in dit geval bleef de bestuurder uiterst links rijden en nam daarmee onnodig risico, want toen de auto begon te trillen door de lekke band, kon de bestuurder al niet meer naar rechts. Hij had al eerder actie moeten ondernemen, vindt de rechter.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie