Ver voordat de eerste Peugeot iemand zich beter liet voelen, maalde een Peugeot peperkorrels, zout en koffiebonen. Want zo begon Peugeot in 1810 eerst, als bouwer van gereedschappen en bijvoorbeeld peper-, zout- en koffiemolens. Later kwamen daar fietsen bij en in 1889 pas auto’s, die toen nog maar drie wielen hadden. En zelfs nu maakt het Franse merk nog allerlei huishoudelijke artikelen, zoals molens, openers en glazen. Ook deze whiskyset is van Peugeot.

De set bestaat uit twee glazen, twee onderzetters en twee metalen sokkels. De sokkel kun je in de vriezer bewaren, zodat de whisky in temperatuur zakt zodra het glas op het element rust. Het is dus een gestileerde vervanger van whiskystenen, die vooral een leuk cadeau zijn maar niet écht goed werken. Aan de andere kant: als je whisky ergens donker en koel bewaart, is de temperatuur meestal perfect om te drinken (ergens tussen de 15 en 18 graden). Heb je de gewoonte om er ijs bij te gooien, willen we je vriendelijk doch dringend vragen deze website te verlaten.

De taps toelopende vorm zouden ervoor moeten zorgen dat de geuren en smaken beter tot hun recht komen. Hieronder legt Peugeot met pijltjes uit waarom dat zo zou moeten zijn. Wij vinden de glazen er vooral tof uitzien. De whiskyset van Peugeot is er al een tijdje en kost je zo’n 50 euro voor twee glazen. Diverse aanbieders hebben ze, maar niet overal zijn ze nog voorradig. Zoek maar even op ‘Peugeot Les Impitoyables’.

Whiskyset van Peugeot

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 6 maart 2020 geschreven:

    37 euro bij bol.com

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie