Gemeentes zijn wanbetalers van verkeersboetes zat, daarom zetten ten minste vier gemeentes in Nederland weer de wielklem in. Nog eens vijf gemeentes zijn van plan of overwegen om de gele contraptie weer in te zetten, zo meldt de De Telegraaf. De wielklem is bijna tien jaar weggeweest.

Duitsland, Polen, Frankrijk en het VK delen geen gegevens van overtreders meer met Nederland. Verkeersboetes aan auto’s met buitenlands kenteken worden daarom vaak niet betaald. Om te zorgen dat de gemeentes hun geld krijgen, plaatsen ze nu een wielklem.

Wielklemmen: welke steden gebruiken ze?

Den Bosch, Den Haag, Terneuzen en Amsterdam gebruiken weer wielklemmen bij overtreders. Utrecht en Eindhoven gaan dit jaar nog wielklemmen plaatsen. Middelburg, Vlaardingen en Nijmegen zijn er nog niet helemaal uit. Andere steden zullen ongetwijfeld volgen.

‘Het staat gemeenten vrij om andere handhavingsinstrumenten in te zetten om niet-betaalde parkeerbelasting alsnog te innen’, meent Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Of de wielklemmen ook op Nederlandse auto’s geplaatst worden, is niet bekend.

Foto: FaceMePLS

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear