Het zijn maar een paar kleine plaagplaatjes op Instagram, maar ze zijn voldoende om te hopen dat het daarbij blijft. Wat dus wel weer niet zo zal zijn, in deze wereld waarin ons maar weinig bespaard blijft. Will.i.am, zanger, zongschrijver en voorman van bijvoorbeeld Black Eyed Peas (bestaan die eigenlijk nog?) werkt al enige tijd samen met Mercedes. Waarom? Geen idee. Zeker omdat de man al eerder nogal overduidelijk heeft aangetoond over een tamelijk bizarre smaak te beschikken. Dat kón dus bijna niet goed aflopen. Al kon weinig ons voorbereiden op wat we hier gepresenteerd krijgen. Dit is de (haha, woordgrap) will.i.amg.

Wat is die will.i.amg in hemelsnaam?

Nou, een coupé, zoveel is wel duidelijk. Er is, en zo hoort dat met teasers ook wel een beetje, echter veel meer volkomen onduidelijk. Het model waarom de will.i.amg gebaseerd is? Een raadsel. Of ie ook echt komt? Een enigma. Het ding schijnt over tegengesteld openende ‘zelfmoorddeuren’ te beschikken, maar of dat ook echt zo is: een mysterie. Maar het het meest raadselachtige aan dit ‘concept’ zijn die ronde koplampen. In die vierkante omlijsting. Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat het een tof idee zou zijn om een soort G-klasse-koplampen op een coupé te monteren? Oh wacht. Misschien is dat raadsel wel op te lossen door gewoon will.i.am te zeggen.

De gebruikelijke marketing-blabla die het geheel begeleidt gaat niet veel verder dan dat de will.i.amg ‘geïnspireerd is door het verleden, innovatief voor het heden en betekenisvol is voor de toekomst’. Daar kun je dus verder ook niet veel mee. Al kun je bijna vrezen dat ‘betekenisvol voor de toekomst’ inhoudt dat we nog meer van dit apparaat gaan horen. We hopen het niet, maar We gotta Feeling

will.i.amg

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear