In Brazilië zijn twee enthousiaste tekenaars opgestaan die de roemruchte Willys Interlagos nieuw leven willen inblazen. João Paulo Cunha Melo en Felipe Guimarães Coelho tekenden deze nieuwe Interlagos, waarbij ze zoveel mogelijk de vormen van het oorspronkelijke model hebben aangehouden.

Nu kunnen we ons voorstellen dat je bij het horen van de naam Willys Interlagos niet direct een lampje gaat branden. Eerlijk gezegd moesten ook wij even zoeken. Het origineel verscheen in 1964 op de markt, en was destijds de eerste in sportauto die in Brazilië in serie werd geproduceerd.

Het model was geïnspireerd op de aloude Renault Alpine die al in 1956 ten tonele verscheen. Tussen 1964 en 1966 zouden er uiteindelijk slechts achthonderd exemplaren worden gemaakt, wat de Interlagos tegenwoordig tot een gewild verzamelobject maakt.

Wat de makers betreft wordt hun geesteskind een volmaakte reïncarnatie van het oorspronkelijke model. Weliswaar met iets modernere vormen en veiligheidsvoorzieningen, maar de filosofie achter die eerste Renault Alpine – een echte sportauto voor weinig – moet overeind blijven. En dus heeft de nieuwe Willys Interlagos een 142 pk sterke 2,0 liter benzinemotor van Renault onder de kap, terwijl de overige componenten in het thuisland geproduceerd zouden worden. We zullen dit project niet direct scharen in het rijtje van modellen als de New Beetle en de nieuwe MINI, maar het idee is hetzelfde.

Reacties