Met trots presenteren wij de beste camper ter wereld. Deze Winnebago Brave met de bijnaam ‘Happy Camper’ is het spannendste huis-van-huis. Niet vanwege het brommertje op de neus of de barbecue op de achterkant, maar vanwege iets wat daar ergens tussenin zit: een Wegner Motorsports LS 408 met dik 900 pk. Lijp.

Het is een dragracer in Breaking Bad-kostuum. De achteras komt van een Ford F-550-ambulance. Het gevaarte weegt meer dan 4.000 kilo, maar zit in 3,2 seconden vanuit stilstand op 80 km/u. Hij is gebouwd door Jim en Mike Ring, beter bekend als The Ringbrothers.

Maar zelfs bij deze Winnebago met 900 pk draait het niet eens om de cijfertjes. Het interieur is nog twee keer zo indrukwekkend. Het is bekleed met handgeslagen aluminium, dat doet denken aan een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Via een glazen paneel zie je de supercharger van de V8-motor. Verder heb je een popcorn-maker, een pizza-oven en natuurlijk een TV.

De Winnebago heeft niet één bar, maar twee. Compleet met neonverlichting, drank en een buitenboordmotor aan de muur. Wacht wel even tot je bij de bestemming bent, voordat je een fles opentrekt.

De beste camper ooit? In ieder geval een groot kanshebber.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)