Veilingen spreken wel tot de verbeelding. Want wat nou als er toevallig geen andere gegadigden zijn? Wat nou als jouw veel te lage bod het winnende bod is? Bij het geconfisqueerde aanbod dat elke maand geveild wordt bij Domeinen Roerende Zaken, zit zo nu en dan echt wel een leuke auto. Kun je daar echt een auto voor de helft van de prijs op de kop tikken? En kun je daar bijkans een paar duizend euro verdienen?

Hobbymatig speuren we geregeld de veilingen af bij Domeinen om er voor jullie geinige koopjes uit te pikken. Nadat de veiling is afgelopen, staan de bedragen nog kort bij de auto’s. In sommige gevallen duiken de geveilde auto’s kort daarna op bij de bekende online verkoopwebsites. We lichten er een paar uit om antwoord te geven op de vraag: kun je winst maken op auto’s van Domeinen? En over hoeveel marge praten we?

Voordat we trouwens beginnen: het is onmogelijk om te zeggen hoeveel geld en tijd een dealer of handelaar in een auto steekt na de aankoop. Alleen omdat er bijvoorbeeld 2.000 euro zit tussen het winnende bedrag en de verkoopprijs, betekent niet dat het ook 2.000 euro winst is. Een dealer kan onderhoud laten plegen of reparaties uitvoeren. Een beetje serieuze polijstbeurt kost al snel een paar honderd euro.

Auto’s van Domeinen die nu te koop staan

We beginnen met een gele Volkswagen Polo uit 2010. Deze werd met twijfelachtige stickers en schade aan de voorbumper gegund door Domeinen voor 2.650 euro. Nu staat hij een stuk frisser op Marktplaats voor 4.945 euro. Een Nederlandse Audi RS 3 met alle boekjes ging voor 20.131 euro naar een handelaar, die nu dezelfde auto heeft staan voor 30.900 euro. Een zwarte Audi A4 ging voor € 4.589 weg bij Domeinen en kost nu 6.950 euro. Op een Mercedes A-klasse zit een prijsverschil van bijna 3.800 euro.

Dus als je al tijden naar Domeinen aan het loeren was en je afvroeg of je winst kon maken op auto’s van Domeinen: waarschijnlijk wel. Anderzijds neem je ook wel een risico. Je weet dat de motor start, maar je hebt geen idee hoe er met de auto is omgesprongen, of welke reparaties er nog aan zitten te komen. Klinkt als een gevalletje ‘hoog risico, hoge beloning’. Oh, en de Phantom hierboven is trouwens ‘niet gegund’. Die komt vast nog wel een keertje langs.

Advertentie

Reacties

  • Remco heeft op 22 december 2020 geschreven:

    Op een gewonnen bod komt nog 15% opgeld, de RS3 bijvoorbeeld kost dus inkoop al €23.150,-

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie