Laten we beginnen bij het begin: Volkswagen maakt vrachtwagens. Schokkend, niet? En dan hebben we het niet over de MAN-trucks. Volkswagen Caminhões e Ônibus (of: Volkswagen Vrachtwagens en Bussen in het Portugees) maakt VW-vrachtwagens voor Brazilië, Mexico, Nigeria en Zuid-Afrika.

Ze hebben bijvoorbeeld de Volkswagen Constellation die lijkt op een platgeslagen Crafter. Goed, lekker boeiend. Maar ze raceten met dat ding in de Fórmula Truck; een Braziliaans kampioenschap voor vrachtwagens. Nu zijn racevrachtwagens sowieso extreem cool, maar de racer van Volkswagen is misschien wel de coolste aller tijden. Helaas werd het laatste seizoen in 2016 gereden. De organisatie probeert nu voor 2018 de raceklasse opnieuw op te tuigen.

Hoe snel is zo’n racetruck?

De specificaties van de Volkswagen Constellation-racer zijn schaars. Er ligt een Cummins-diesel in. Vermoedelijk de krachtigste versie met 217 pk en 888 Nm koppel. Om het gebrek aan informatie goed te maken, hebben we een crashcompilatie toegevoegd. Om even aan te tonen hoe koel vrachtwagenracen is.

Crashcompilatie Truck Racing

Reacties

  • Eric heeft op 13 oktober 2017 geschreven:

    Wat een gelul, Volkswagen bouw al jaren in Brazilië race trucks. Cummins levert motoren met duidelijk meer dan 800 pk en een veel koppel dan jullie stellen.
    Eind 90-er jaren had waren de vermogen bij truckrace in Europa al ruim 1200 PK voor de super klasse en ruim 800 pk voor de standaard klasse en meer dan 3000 Nm. Wat voor een redactie hebben jullie?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)