De oliebollen beginnen langzaam de woonkamers in te rollen, dus het is weer tijd om te stemmen op het Woord van het Jaar, georganiseerd door Van Dale. Er zijn dit jaar een hoop nieuwe, creatieve woorden gebruikt om allerlei ergernissen in het nieuws te omschrijven. En dit jaar zitten er ook een stel autogerelateerde woorden tussen. De toetertrouwstoet staat vast nog wel in je geheugen gegraveerd. Dat woord behoeft geen uitleg, toch?

Of wat dacht je van stekkersubsidie? De betekenis volgens de Van Dale luidt: ‘subsidie van stekkerauto’s in de vorm van fiscale bevoordeling van het bezit en het gebruik daarvan’. Een ander woord dat genomineerd is voor Woord van het Jaar, is klimaatdrammer. Dat is een ‘(ongunstig) iemand die hamert op de noodzaak van – in de ogen van critici draconische – klimaatmaatregelen’. Je hebt vanaf maart alle tijd om uit te vogelen hoe dat gerelateerd is aan auto’s als je met 100 over de snelweg rijdt.

Als je nou echt vindt dat één van deze woorden moet winnen, dan kun je jouw stem uitbrengen bij Van Dale. Ben je blij met de stekkersubsidie die je wel of niet krijgt? Of heb je een aantal keer galgje gewonnen met het woord toetertrouwstoet?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)