Vorige week berichtten we al over een aantal merkwaardige creaties die we kunnen verwachten tijdens de Tokyo Motor Show. Toen wisten we echter nog niet wat Yamaha voor ons in petto heeft.

Voordat je afhaakt omdat je denkt dat we het over een motorfiets gaan hebben: lees nog even door! Want de Yamaha Tesseract is een heuse vierwieler. Niet dat de Japanners de KTM X-Bow willen na-apen, want de Tesseract is wel degelijk bedoeld als motorfiets.

Maar dan wel een motorfiets waarmee je bij het stoplicht overeind blijft zonder je voeten aan de grond te zetten. En rijden met de Tesseract zal wel doen denken aan een ritje op de MP3 van Piaggio, een onbegrijpelijk gedrocht met twee voorwielen en één achterwiel. Belangrijker is echter dat Yamaha met dit concept laat zien dat we in de toekomst ook hybride motorfietsen kunnen verwachten. De Tesseract is namelijk uitgerust met een gewone V-twin en een elektromotor.

Over het uiterlijk kunnen we eigenlijk niet zoveel zeggen. Het is voor Yamaha te hopen dat toekomstige modellen niet al te veel op dit studieobject gaan lijken, want wij vinden dat de Tesseract nog het meeste lijkt op een enorme sprinkhaan. Overigens is het niet zo dat Yamaha met deze vierwieler iets bijzonders heeft gepresteerd. Een paar jaar geleden ging Peugeot de wereld al over met de Quark, een veel leuker uitziende quad die ook nog eens een brandstofcel aan boord had. Motorfietsen met een brandstofcel, dat willen we zien.

Reacties