Bovenstaande kreet is geen uiting van enthousiasme, maar de naam van een nieuwe automobiel. Die voluit door het leven gaat als Yes! Roadster 3.2.
 
Het is dat Kia met de Cee’d en Pro_cee’d al de meest belachelijke namen in portefeuille heeft, anders ging deze prijs zeker naar de Duitse fabrikant Funke & Will. Die is namelijk verantwoordelijk voor deze heerlijke cabrio.
 
Want afgezien van die rare naam is het natuurlijk wel een leuk ding. De Duitsers laten weten dat er een akkoord is bereikt om de Yes! dit jaar in de Verenigde Staten en Canada te gaan verkopen. Daartoe wordt de auto deze maand gelanceerd tijdens de Chicago Autoshow.
 
De 890 kilo wegende tweezitter is leverbaar in twee uitvoeringen. De eerste heeft een 3,2-liter V6 met een vermogen van 255 pk, terwijl de tweede is voorzien van dezelfde krachtbron, maar dan met een turbolader. En dat levert zo maar 100 pk extra op, genoeg voor een topsnelheid van 281 km/u. Overigens zit er ook nog een opvoerset tot 415 pk in het vat.
 
In Europa is deze tweede generatie al sinds 2006 verkrijgbaar, maar we hebben er in Nederland nog nooit eentje gezien. De fabrikant noemt een prijs van rond de 60.000 euro. Dat zou het verhaal bij ons wellicht wat al te prijzig maken, hoewel, Lotussen zijn ook niet de goedkoopste.
 
Misschien toch zelf even kijken? Ga dan naar www.yes-roadster.net.

Reacties