Mustang-fanaten kunnen beter even wegkijken. Dit is een vierwielige schop tegen het puristen-bijennest. Je kijkt naar de Ford Mustang (of wat er van over is) van Kyle Scaife. Een Plymount Barracuda met een Viper V10-motor, die bij zijn vader in de werkplaats stond, inspireerde de metaalbewerker om zijn eigen, tegen zere benen schoppende hotrod te bouwen.

Hij kocht een schroot-Mustang uit 1967 en zette zijn slijptol erin. Van de zielige Ford bleef weinig over. Hij plantte de aandrijflijn van een Corvette C5 in het hoopje overgebleven staal. De LS1-motor steekt zijn kleppendeksel uit de motorkap. Alsof de Hoonicorn van Ken Block, bedwelmd door alle faam en rijkdom, zich liet verleiden door verboden middelen, zijn baan kwijtraakte en in de goot belandde.

Het lijkt willekeurig hakwerk, maar spiek eens door de achterruit naar de horizontale dempers. Of het nette interieur. De zelfbouw-Hoonicorn is een stuk doordachter dan je op het eerste oog zou zeggen. Het vermogen van de V8 ligt nu rond de 420 pk. Een turbo moet hier nog verandering in gaan brengen.

Zelfbouw-Hoonicorn met Corvette-aandrijflijn

Reacties

  • Jens heeft op 6 februari 2018 geschreven:

    hij heeft wel kleine remblokjes hoor.
    ach grote heeft ie toch niet nodig met een Corvette motor er in!
    mustang is beterrr!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear