De autosalon van Genève zal ook dit jaar weer vol staan met übercoole studiemodellen. Zo lieten we jullie bijvoorbeeld dit concept zien en ook dit concept. Maar volgens de Duitse ontwerper Ralf Zenz kan er nog wel eentje bij: de Zenz.

Zenz (de man, niet de auto) pocht dat zijn auto een luchtweerstandscoëfficiënt heeft van 0,21. Om wat waarde aan dit getal te geven, een Porsche Cayman haalt 0,29.

Echter, Zenz is wel een aantal belangrijke details vergeten. Waar zijn de zijspiegels, ruitenwissers en hoe maak je de deur open zonder portiergreep? Ook zou een mooie grill aan de voorkant niet misstaan.

De Zenz (de auto dit keer) rijdt op diesel en levert 138 paardenkrachten. Niet echt indrukwekkend zou je denken, maar met een gewicht van slechts 760 kilogram is hij allerminst langzaam.

Volgens Zenz (nu weer de man, jeez dit moet makkelijker kunnen) behaalt de auto een topsnelheid van honderd km/u en  verbruikt het studiemodel 3 liter diesel per 100 kilometer.

We zullen de Zenz (de auto, maar misschien zit Ralf er wel in) aandachtig bekijken in Genève. Dan kunnen we je vertellen of de Zenz er echt uit ziet als een bastaardzoontje van een Peugeot 307 CC, een Carrera GT en een of ander papier-maché knutselwerk. 
    

Reacties