Zijn asociale Mercedes-, BMW- en Audi-rijders psychopaat?

De wetenschap liegt niet...

Audi-rijders psychopaat
Audi-rijders psychopaat

Wanneer iemand de funliner op je kentenplaat van dichtbij aan het bestuderen is, is het vaak een dikke Mercedes, BMW, Audi of een andere bak uit het hogere segment. Maar zelden zie je een Junior Sales Manager in een tweecilinder-Fiat 500 in je slipstream. Hoe komt dat toch?

Uiteraard, je wordt ook weleens opgeduwd door Priussen (‘ik rij die saaie auto voor de bijtelling en hij moet dood’), lease-Mégane diesels (‘ik wilde een echte auto maar dat mocht niet’), Golf BlueMotions met één koplamp (‘ik ben de langzaamste, maar ik moet hoe dan ook sneller dan jij’) en Skoda Octavia’s (‘als ik later groot ben wil ik een Audi’). Om over de Outlander PHEV (‘nee, maar m’n auto is wel groot’) maar te zwijgen. Maar blijf even bij de les: het gaat nu om Audi en BMW.

Psychopathische trekjes

Over het algemeen kost een zogenoemde asobak meer centjes dan de gemiddelde auto. En mensen in hogere functies – zoals managers – verdienen meer. En nu komt het: 20 procent van alle topmanagers vertoont psychopathische trekjes, volgens Nederlandse psychotherapeut Manfred Kets de Vries.

De symptomen

Volgens Canadese professor Robert Hare hebben psychopaten een sterk opgeblazen gevoel van eigenwaarde (‘de linkerrijstrook is mijn recht’), gebrek aan berouw of schuldgevoel (‘het is niet mijn schuld dat ze te langzaam rijden’) en nemen ze geen verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag (‘ja, hadden ze maar niet in de weg moeten rijden’). Begin jij ook het verband te herkennen?

Misschien naast de Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) ook verplicht een bezoekje aan de zielenknijper voor veelplegers?

Reacties
 1. Chris zegt op 18 september 2017 om 22:48:

  Het valt mij wel op dat veel mercedesrijders op invalidenparkeerplaatsen staan en dan even later gezond en wel komen aanlopen. Ik heb een sterk vermoeden dat die niet zelf in aanmerking komen voor een invalidekaart en die mogelijk gekocht hebben van iemand anders.Nogal zeer asociaal/

 2. John zegt op 17 september 2017 om 08:46:

  Tjonge jonge, sinds het beroemde trio weg is, is er waanzin voor in de plaats gekomen.

  Wat een idioot artikel.

  • Ray zegt op 21 september 2017 om 14:35:

   Ben het helemaal met je eens John

 3. i-dtec3 zegt op 16 september 2017 om 19:27:

  Ik ken managers waar ik werk, en het zijn echte lobissen.
  Ze hebben gewone auto’s, maar wel een eigen vip parkeerplaats.

 4. Okke zegt op 14 september 2017 om 11:19:

  Eindelijk…… de waarheid aan het licht! Dank,vele malen dank!

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken