Al enige jaren drivet Chris Rea home for Christmas. Want oh, hij kan niet wachten om die gezichten te zien. Dus rijdt hij naar huis voor kerstmis, ja. ‘Het gaat even duren, maar ik kom er wel’, zingt Chris. Over understatements gesproken.

Op 10 december 1988 sprak hij de woorden voor het eerst. Dat betekent dat hij al 10.604 dagen onderweg is. Of 254.496 uren. Iets langer dan de gemiddelde rit van werk naar huis, dus. Hij zal ongetwijfeld een afslag gemist hebben. Of twee. Of tweeduizend.

Waar begon de reis?

De zanger komt uit Engeland. De borden langs de snelweg geven daar een maximumsnelheid van 70 mijl per uur aan. Of 112 km/u. Laten we zeggen dat het een uurtje duurde tot hij bij de snelweg was. Dat betekent dat Chris Rea al 28.503.440 kilometer naar huis rijdt voor kerstmis.

Is hij nog in Engeland?

Vermoedelijk is hij ergens op een veerpont verzeild geraakt. De oversteek duurt zo’n 2 uur. Dan blijft er nog 28.503.216 kilometer over. Waar is Chris Rea? Zelfs als hij naar ‘Feliz Navidad’ probeerde te rijden (wat dus geen stad is) en hij kwam uit in Bagdad, kostte hem dat zo’n 5.000 kilometer en 53 uur. Als hij daarna de kerstman bezocht in Rovaniemi (Finland), kostte hem dat nog eens 4.000 kilometer.

naar de Maan

Mocht Chris Rea aldaar een rendier geleend hebben en besloten hebben naar de maan op en neer te vliegen, is hij nu bezig aan zijn 38ste retourtje. En hij is pas net weer vertrokken richting de maan en is nu 48.616 kilometer van aarde. Hij heeft nog 124 dagen te gaan voordat hij terug is.

Dus met wat geluk is Chris Rea volgend jaar eindelijk thuis voor kerst.

Reacties

 • Anton Sturing heeft op 21 december 2017 geschreven:

  Beetje misplaatst artikel als je weet dat hij herstellende is van een beroerte. In elkaar gezakt tijdens 1 van zijn laatste concerten. Die drivet helemaal nergens naar toe voorlopig!

  Reageer
 • Johan heeft op 21 december 2017 geschreven:

  Leuk, alleen zit hij dus nog niet op de snelweg. Aangezien hij “soon there will be a freeway, yeah” zingt.
  En dus nog steeds niet op die snelweg aangekomen is.

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 21 december 2017 geschreven:

   Vandaar ook het uurtje 😉

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)